Observatii
hopamitica | Zona Bucuresti | Categoria: Companii private
 Revenind la frumoasa noastra smecherie romaneasca, as vrea sa va prezint nesimtirea si lipsa de echitate care se practica si in companiile consacrate si cu renume de pe piata romaneasca. Una dintre aceste companii este Romstal Leasing care da dovada de o foame de bani nemaintalnita. Se face ca in anul 2008 sa imi achizitionez o masina prin leasing, pe 5 ani. Bucurie mare, toate bune si frumoase, pana nu demult cand observ ca in factura lunara imi apare de fiecare data o diferenta de dobanda(in plus binenteles). Diferenta de dobanda facea trimitere la articolul 2.7. "Daca variatia nivelului dobanzilor EURIBOR la sase luni depaseste 20 BPS (0,2%), atunci finantatorul isi rezerva dreptul de a modifica lunar cuantumul dobanzilor neplatite de catre utilizator, proportional cu aceasta variatie.". Pana aici nimic iesit din comun. E normal sa exista un indicator de siguranta financiara, sa nu cumva sa se riste baietii de la Romstal. Am trimis o adresa celor de la Romstal prin care am cerut sa imi trimita modalitatea de calcul a diferentei de dobanda raportata la EURIBOR si un nou scadentar. Am primit un mesaj prin email in care imi explicau modalitatea de calcul si mentionau ca ultima actualizare a dobanzii raportata la indicele Euribor s-a facut in octombrie 2008. Caut pe internet evolutia indicelui in octombrie 2008 si il compar cu valoarea actuala. Am constatat ca in octombrie 2008 a fost inregistrata cea mai mare valoare, iar acuma indicele e de 5 ori mai mic. Asta inseamna ca eu platesc dobanzile pentru un EURIBOR vechi de aproape un an si de 5 ori mai mare. Am sunat-o pe doamna de la Romstal si ea mea spus ca stie despre diferenta, dar avand in vedere articolul din contract, au dreptul sa modifice dobanzile cand considera ei de cuviinta (adica doar in sus). Acest articol 2.7 mi se pare abuziv, iar cei de la Romstal profita din plin si fara rusine de pe urma noastra. Asa ca aviz amatorilor de leasing care au incheiat cu Romstal. Nu stiu cum e la alte companii, dar cei de la Romstal sunt chiar nesimtiti.Voi vorbi cu un avocat sa vad in ce masura pot sa ii actionez in instanta.
Pana atunci toate cele bune!
Comentarii (3)

tudi
20.06.2009 - 03:48:11
De ce nu ma mir ? Desi nu neaparat are legatura, un amic de-al meu, a facut asigurare de masina la Omniasig Oradea. Totul bine si fruos pana la primul accident. La care dupa lupte secolare omu a reusit sa recupereze niste bani de la ei. In scurt timp amicul meu si-a pus un banner pe masina: "Va rog circulati cu grija, pentru ca sunt asigurat la Omniasig!" Nu stiu daca nu ar fi interesant un banner similar si in cazul tau :)
razvan
27.06.2009 - 12:55:59
Foarte buna initiativa cu banner-ul!
oana
07.11.2009 - 15:20:40
apropo de art.2.7 din conditiile generale de leasing anexa la contract: Acolo scrie: " variatia euribor" si "proportional". Daca ar fi ascis " majorarea euribor", ar fi fost cu totul altceva, in sensul ca, eu, in calitate de client as fi inteles acea clauza din contract si asi fi luat-o ca atare. Dar, atata timp cat scrie "variatie" (poate fi si in plus si in minus) , la semnarea contractului, eu, in calitate de client am inteles variatie (sunt vorbitoare limba romana!) si nu majorare, astfel incat modificarea dobanzii doar la majorarea euribor este INSELATORIE, pedepsita de Codul Penal. art. 260 Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane, cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât fără această eroare cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. (1) sau (2), după distincţiile acolo arătate Apoi, trebuie vazut inainte de oct.2008 cum au facut actualizarea, deoarece o actualizare nu o poti face odata la 2 luni, sa zicem, iar apoi odata la 10 luni! Asta ar fi din nou inselatorie desigur!
Adauga comentariu
Pseudonim: Cod
Comentariul va aparea dupa ce va fi revizuit de unul din moderatorii acestui site.
Cei mai activi utilizatori