Observatii


Termeni şi Condiţiiwww.observatii.roI. Libertatea de exprimare1. Declaraţia Universala a Drepturilor Omului prevede, in articolul 19, faptul ca "orice persoana are dreptul la libertatea opiniei si a expresiei; acest drept include libertatea de a sustine propriile opinii, fara interferente, libertatea de a cauta, primi si raspandi informatii si idei prin orice mijloace si fara frontiere".


2. Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8 si completata prin Protocolul nr.2, incheiata la Roma la 4 noiembrie 1950 (publicata in Monitorul Oficial nr. 135 din 31 mai 1994), in_articolul_10,prevede:


1. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol nu impiedica statele sa supuna societatile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim_de_autorizare.


2. Exercitarea acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati, conditii, restringeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica, pentru securitatea nationala, integritatea teritoriala sau siguranta publica, apararea ordinii si pevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau a drepturilor altora pentru a impiedica divulgarea de informatii confidentiale sau pentru a garanta autoritatea si impartialitatea puterii judecatoresti.


3. Constitutia Romaniei, in articolul 30 proclama: "Libertatea de exprimare" (1)Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2)Cenzura de orice fel este interzisa.
(3)Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
(4)Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege. [...]II. Reguli de utilizare a site-ului

Se interzic totalmente:


1. Atacul la persoana, jignirea sub orice forma a utilizatorilor acestui site, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat presupune argumentarea sau combaterea ideilor exprimate anterior
2. Postarea de informaţii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) in cadrul acestui site apartin solamente autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. www.observatii.ro nu isi asuma in niciun fel obligatia de de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.
3. Postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi
4. Postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")
5. Postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Administratorii site-ului isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii fara nicio anuntare prealabila
6. Scrierea mesajelor cu deviatii de la limba romana uzuala (ex. NEGATIV: Tzie itzi place sa scriu asa, k mie nu!). Limba romana contine diacritice, si recomandam folosirea acestora
7. Postarea de reclame sub orice forma (link-urile mesaje, topicuri, posturi sa ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa promovarea altor siteuri sau forumuri in cadrul www.observatii.ro , cu exceptia celor ce sunt conectate direct cu subiectul dezbătut
8. Utilizarea unui nickname (username, porecla) asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web
9. Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, prin comentariile facute.
10. Comentariile monosilabice sau onomatopeice, care nu prezinta niciun argument sau idee (inclusiv remarcile de genul "aha", "asa e", 'bravo’, "da", "nu", "nope", "vreau si eu", "ce topic idiot", "cine te-a intrebat pe tine" etc).
11. Folosirea semnelor ortografice in afara standardelor de scriere ele limbii romane. (ex. NEGATIV: Ce faci????????????????????????????????????; Ma bucur foarte mult sa aud asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)


III. Limitele responsabilitatii1. Nu raspundem de continutul, calitatea sau natura descrierilor articolelor si comentariilor introduse de vizitatorii www.observatii.ro
2. Faptele, intamplarile, relatarile si actiunile prezentate pe acest site pot avea o natura subiectiva, pot sa nu fie in concordanta cu realitatea, pot fi doar enunţuri fictive. www.observatii.ro nu raspunde de autenticitatea si veridicitatea articolelor, comentariilor si informatiilor prezente pe acest site.
3. Nu raspundem de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.
4. Site-ul www.observatii.ro isi rezerva dreptul de a sterge fara nicio anuntare prealabila orice informatie, articol sau comentariu prezent pe acest site.

IV. Note generale1. Orice tentativa de acces neautorizat la acest site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.
2. Adiministratorii www.observatii.ro au dreptul de a edita, sterge sau inchide topicuri, articole si comentarii fara un anunt prealabil.
3. Adiministratorii www.observatii.ro au dreptul de a dezactiva accesul anumitor untilizatori fara un anunt prealabil.